Select Page

El marketing és una eina vital per a moltes empreses. D’una manera o altra, tothom fa marketing. En aquest article trobaràs informació sobre alguns conceptes de marketing per a directius pensat sobretot per la petita i mitjana empresa que no disposa d’una persona o equip dedicat al marketing.

Disposar d’una web, un blog o xarxes socials és marketing. Enviar ofertes i informació d’empresa als clients a través del correu electrònics és marketing. Pagar per un anunci en una revista, en un diari o al Google és marketing.

Marketing per empreses, empresaris i directius.

L’equip directiu de la teva empresa disposa d’un plà de marketing?

Moltes empreses disposen d’una persona o un departament encarregats del marketing però les empreses petites i autònoms no.

La diferència entre uns i d’altres és que en general, les petites empreses no disposen d’un pla d’acció estratègic de marketing .

Aquest document inclou l’anàlisi, els objectius, estratègies, tàctiques, eines i formes de mesurar l’èxit de les accions, recursos i esforços que l’empresa destina al marketing.

Marketing per empreses: el plà de marketing.

Conèixer els problemes i reptes dels teus clients?

Hi ha molts tipus de marketing, però en aquests darrers anys, amb l’evolució exponencial d’internet, els mòbils i el feedback que tenim sobre la nostra clientela, la tendència és posar al nostre client o usuari al centre de totes les operacions de la nostra empresa.

A través dels problemes i reptes dels teus clients, pots per exemple, fer un blog amb continguts que parlin de les vostres solucions i compartir-ho a les xarxes socials. D’aquesta manera podem atreure públic objectiu a la nostra web.

O bé, podem utilitzar el butlletí de notícies (newsletter) per informar mensualment als clients de la nostra base de dades sobre les ofertes i descomptes. Caldrà disposar d’un formulari perquè la gent que ens visita a la web deixi el seu correu electrònic.

Fins i tot es pot fer una enquesta d’on treure informació que ens permeti crear un producte o servei nou. Si aquest soluciona un problema o repte dels nostres clients, ja sabrem amb qui ens hem de posar en contacte.

Share This