Fusteria Alumini

Tarifes i preus de fusteria d’alumini. Guía de preus 2021

Esbrini a Avanti quant li costaria substituir les finestres de la seva casa o apartament.
Una de les formes més comunes de millorar l’aïllament i l’eficiència energètica és substituir les finestres de la seva casa. Aquest servei pot ser prestat per un remodelador general o per una empresa de fabricació d’alumini o metall.

En aquesta guia de preus, li oferim tota la informació que necessita per a comparar preus o sol·licitar un pressupost sense compromís.

Preus de la fusteria d’alumini

Tipus de treballsPreuCaracterístiques
Finestra d’alumini200 €Finestra corredissa, 1 x 1 m
Finestra d’alumini amb trencament de pont tèrmic370 €Finestra corredissa, 1,4 x 1 m
Persiana d’alumini200 €Caixa interior, 1,2 x 1,2 m
Porta d’alumini250 €Obertura abatible, 2 x 1 m
Armari d’alumini1.200 €2 x 2 x 0,6 m
Pèrgola d’alumini4.500 €Làmines fixes, 6 x 4,5 m

Aquests preus són orientatius i poden variar en funció de diversos factors segons la mena de treball.

Tipus de fusteria d’alumini

Persianes d’alumini

Les persianes d’aquest material ofereixen molts avantatges sobre les d’altres materials. Les persianes són més resistents als vents forts o a la calamarsa, per exemple. A més, poden fabricar-se en diferents colors i acabats, llisos o texturizats. A més, les làmines estan farcides d’un material aïllant, que proporciona una bona protecció contra les temperatures exteriors i el soroll.

Quant als preus, depèn del tipus i de l’acabat. Una persiana pot costar uns 200 euros. En el cas de les persianes, el preu és una mica més baix i part de 150 euros.

Armaris d’alumini

L’alumini és un material apte per a l’exterior per la seva resistència. Els armaris per a calderes, els armaris per a eines o els armaris de jardí solen ser d’aquest metall. També és comú per als armaris als patis o en els garatges. És fàcil de modelar i requereix un manteniment mínim.

Quant als preus, poden oscil·lar entre els 200 euros d’un armari de caldera i els 1.000 euros d’un gran armari d’exterior. El tipus d’acabat i el revestiment interior poden augmentar el preu.

Tancament d’espais amb alumini

L’alumini és un bon material per als recintes. La seva lleugeresa permet cobrir grans superfícies, i la seva resistència també permet cobrir-la amb elements de fusta. A més, pot construir recintes fixos o mòbils, amb elements plegables, lliscants o fins i tot plegables. D’altra banda, es poden aconseguir acabats molt estètics.

El cost d’una tanca d’alumini per a un balcó pot ser d’uns 1.500 euros. En el cas d’una veranda, aquest preu pot ser de fins a 6.000 euros.

Portes i finestres d’alumini

Les finestres d’alumini poden tenir tot tipus d’obertures, i el seu preu depèn en part d’això, així com del seu disseny. Una finestra corredissa pot costar uns 150 euros. El cost pot duplicar-se en el cas de les finestres amb trencament de pont tèrmic.

Per a les portes, l’alumini s’utilitza principalment en garatges, magatzems i exteriors. Els models més senzills poden costar des de 250 euros. Amb cristall, el preu pot duplicar-se, i si es tracta d’una porta d’entrada, el preu pot aconseguir els 1.000 euros.

Informació útil

presupuesto carpinteria de aluminio
El preu mitjà dels talladors d’alumini pot variar considerablement d’un article a un altre. Una simple finestra corredissa sense contrafinestres pot costar des de 100 euros, però amb trencament de pont tèrmic i imitació de fusta, el cost pot aconseguir els 400 euros. Quant a les portes, una simple porta exterior costa uns 250 euros, mentre que una porta de garatge pot arribar a costar 2.500 euros. Les cobertes poden costar des de 1.500 euros per a un balcó fins més de 5.000 euros per a una veranda.

Quant costen els marcs d’alumini?

El cost dels marcs d’alumini pot variar molt i depèn de diversos factors, a més de la grandària de l’element en qüestió. D’una banda, cal esmentar els acabats, ja que els colors sòlids són més barats que els que imiten la fusta, per exemple.

D’altra banda, cal tenir en compte la important diferència de preu entre els perfils d’alumini llisos i els que tenen trencament de pont tèrmic. També hi ha aspectes com el sistema d’obertura de la porta, la qualitat de l’alumini o la combinació amb altres materials, com el vidre.

Tots aquests elements han de tenir-se en compte a l’hora de triar els marcs d’alumini, ja que en l’exterior, per exemple, el trencament de pont tèrmic proporciona un bon aïllament, mentre que a l’interior la combinació amb altres materials permet la diferenciació.

Quant als preus concrets dels marcs d’alumini, podríem posar alguns exemples il·lustratius:

 • Una finestra corredissa de 100×120 cm costa des de 100 euros. Si s’inclina i gira, el preu pot aconseguir els 200 euros i amb trencament de pont tèrmic el preu superarà els 350 euros.
 • Una simple porta d’alumini pot costar uns 250 euros. En combinació amb el vidre i en un acabat més precís, el preu pot duplicar-se.
 • Una escombra d’alumini costaria a partir de 200 euros. En el cas dels mobles de jardí o d’un armari d’eines, el preu pot ascendir a 500 euros, depenent de la grandària.
 • Tancar una gran terrassa amb una estructura d’alumini pot costar uns 4.500 euros. En el cas d’una veranda, el preu superarà els 5.000 euros.

Consells per a sol·licitar un pressupost per a les seves finestres i portes d’alumini

 • Quan busqui portes i finestres d’alumini, primer ha de determinar les seves prioritats. És important decidir si prefereix el disseny, si el més important és que les portes i finestres deixin passar molta llum o si són els models més adequats per a l’aïllament tèrmic i acústic.
 • Una vegada que les prioritats són clares, han de fixar-se en el pressupost. Avui dia, la gamma d’acabats i perfils d’alumini és enorme i qualsevol ajuda és bona perquè l’empresa de fusteria d’alumini encarregada del projecte entengui correctament el que es necessita.
 • És important saber si hi ha alguna ajuda disponible per a substituir la fusteria d’alumini de la casa. A vegades hi ha subvencions que ajuden a millorar l’eficiència energètica dels habitatges, i l’actualització del revestiment d’alumini pot formar part d’això.
 • Sempre ha de comparar diferents especificacions i comprovar que els nivells de qualitat dels perfils d’alumini utilitzats compleixen les seves expectatives.

Preguntes freqüents sobre fusteria i perfils d’alumini

Quins són els avantatges dels perfils d’alumini enfront d’altres materials?

Els avantatges són varis. En primer lloc, és un material molt durador. Suporta bé els cops i els canvis de temperatura. També és resistent a la humitat i al foc. Per tant, és ideal per a les zones exteriors.

També és un material lleuger que permet treballar amb elements de gran grandària. I es pot treballar en molts acabats diferents, per la qual cosa és fàcil adaptar la fusteria d’alumini a diferents estils amb tota mena de dissenys.

Finalment, és un material que requereix un manteniment mínim per a mantenir-lo en perfecte estat. I tot això té un bon preu.

Què és el trencament de pont tèrmic?

L’alumini és un material conductor, cosa que significa que no és un bon aïllant. En les finestres, per exemple, és un desavantatge aconseguir una bona eficiència energètica. El trencament de pont tèrmic és la solució a aquest problema. Consisteix, en definitiva, a col·locar una làmina de material no conductor entre dues capes o perfils d’alumini.

Al no haver-hi contacte entre l’interior i l’exterior de l’alumini, s’aconsegueix un bon aïllament tèrmic. Normalment s’utilitzen barres de poliamida per a trencar el pont tèrmic.

Quin tipus d’obertura poden tenir les finestres d’alumini?

Les finestres d’alumini poden fabricar-se amb tota mena d’obertura. El tipus de finestra abatible ofereix els millors valors d’aïllament tèrmic. No obstant això, també són molt comuns les finestres corredisses o, en el cas de les claraboies, les pivotants. En efecte, gràcies a les seves característiques, l’alumini permet qualsevol tipus d’obertura.

Mesures per a substituir les finestres d’alumini sense obres

Si la prioritat és instal·lar una nova finestra d’alumini amb un mínim de treball, opti per models fàcils d’instal·lar. És aconsellable demanar consell al tècnic del contracte referent a això.

 • El següent pas és que l’instal·lador retiri les antigues finestres sense danyar el marc ni les parets.
 • En el buit en el qual s’instal·larà la nova finestra s’instal·len les noves finestres.
 • El tècnic haurà d’afegir aïllament tèrmic per a proporcionar un millor aïllament, que haurà de col·locar-se especialment en les juntes.
 • És important que aquest tipus de treball sigui realitzat per un professional, ja que una mala instal·lació provocarà un mal aïllament tèrmic i acústic de l’exterior.