Fusteria PVC

Quant costen unes finestres de PVC? Guía de preus i pressupostos 2021

Molts clients d Avanti ens pregunten: quant costen les finestres de PVC?

Per a respondre a aquesta pregunta, cal fer diverses consideracions. Quan ens pregunten quant costen les finestres de PVC, solen preguntar implícitament si costen més o menys que les d’alumini o fusta i si són la millor opció o no.

Avui dia, les finestres de PVC són un dels sistemes més assequibles. Encara hi ha finestres fabricades amb sistemes d’alumini d’inferior qualitat (corredisses i abatibles sense trencament de pont tèrmic) que podem trobar més barates, però en aquest cas estaríem comparant sistemes amb característiques completament diferents.

Les finestres d’alumini sense trencament de pont tèrmic estan pràcticament inutilitzades a causa de les seves baixes propietats d’aïllament tèrmic i acústic, així com a la seva baixa permeabilitat a l’aigua i al vent. No obstant això, encara hi ha usuaris i fabricants desinformats que continuen instal·lant-los en contra de la normativa d’eficiència energètica.

Preus de fusteria PVC

Tipus de treballPreuCaracterístiques
Instal·lar finestres de PVC3.000 €5 unitats/150 cm x 120 cm corredissa
Instal·lar portes de PVC3.700 €5 unitats/200 cm x 80 cm
Instal·lar persianes de PVC620 €5 unitats/150 cm x 120 cm/ manual amb cinta i recollidor
Tancament de PVC2.400 €240 cm (longitud) x 100 cm (ample) x 210 (alt)
Porta de garatge de PVC720 €250 cm (alt) x 300 cm (ample)

Aquests preus són orientatius i poden variar en funció de diversos factors segons la mena de treball.

Quines instal·lacions i reformes s’han realitzat amb finestres i portes de PVC?

Portes de PVC

L’elecció del PVC per a les portes és cada vegada més habitual. I no és d’estranyar, donada la gran capacitat aïllant d’aquest material, tant tèrmica com acústica. El PVC també és molt durador, la qual cosa ho fa perfecte per al seu ús en exteriors. És incombustible i permet acabats molt diferents, en diferents colors i fins i tot amb imitacions de fusta.

Una porta de dues fulles de 200-150 cm amb perfil blanc i cristall de 24 mm costa uns 650 euros. Una porta massissa exterior de 205×84 té un preu aproximat de 290 €.

Portes i finestres de PVC

Els marcs de finestres i portes de PVC són sens dubte una tendència. L’alt grau d’adaptabilitat i la possibilitat d’utilitzar cristalls de diferents gruixos en funció de les necessitats d’aïllament tèrmic de l’estada, han fet d’aquest material un autèntic èxit per a tota mena d’habitatges.

El preu varia en funció de la mena de perfil i del vidre. De mitjana, les cobertes de PVC poden costar entre 250 i 300 euros/m². Per exemple, tancar una terrassa de 240×100 cm pot costar uns 2.500 euros.

Persianes de PVC

Les persianes de PVC són molt comuns avui dia. El seu baix preu i la seva llarga vida útil els han convertit en una opció molt atractiva per als particulars en les petites reformes. A més, són molt fàcils de mantenir i resistents a la intempèrie. Un altre punt positiu és la bona capacitat d’aïllament, tant acústic com tèrmic. I cal no oblidar la varietat d’acabats.

Una persiana de làmines rectes en la grandària 100×175 cm està disponible a partir de 50 €. Si es tracta d’un calaix d’una sola peça, el cost supera els 100 euros. Si es tracta d’una persiana de 120×120 cm, el cost pot aconseguir els 300 euros.

Finestres de PVC

Les finestres de PVC es troben entre les més sol·licitades, tant pels particulars com per les empreses. El PVC és un excel·lent aïllant tèrmic i acústic i té una llarga vida útil. És un producte impermeable i molt resistent a la humitat. A més, la possibilitat de personalitzar-ho quant a colors i acabats ho converteix en un material important per a donar a les finestres un aspecte especial.

Una finestra senzilla amb un marc de 120×80 cm, una fulla, un cristall de 24 mm i un perfil blanc costa uns 160 euros. Una finestra doble pot costar uns 300 euros, i si és d’imitació de fusta, el cost ascendirà a 325 euros.

Informació útil

presupuesto carpinteria pvc
El preu mitjà de la instal·lació d’una finestra de PVC amb doble vidre és d’uns 200-250 euros. El preu varia en funció de la mena de cristall, la grandària i la instal·lació de persianes addicionals. Una porta corredissa de PVC de doble vidre amb vidre blanc de baixa emissivitat pot costar uns 1000 euros.

Consells per a triar les millors portes i finestres de PVC

Pot triar el sistema d’obertura de finestres de PVC que millor s’adapti a les seves necessitats

Amb el PVC, hi ha molts sistemes d’obertura de finestres diferents entre els quals l’usuari final pot triar. Les més comunes són sens dubte l’obertura plegable que és la clàssica en la qual la fulla gira verticalment, un altre tipus és l’obertura abatible en la qual la fulla gira horitzontalment. Les obertures corredisses en les quals la fulla es desplaça sobre raïls es recomanen per a espais petits. I les obertures plegables, en les quals les finestres es tanquen com una tatxa, solen utilitzar-se per als tancaments de patis.

Opti per finestres i portes abatibles

Parlem de finestres i portes abatibles quan ens referim a sistemes que pivoten sobre el ferratge, que es troba en un costat del marc de la finestra o porta. Amb aquest sistema es poden girar les peces 180°. Són ideals per a les habitacions que necessiten més ventilació o per a cobrir àrees petites. Per exemple, per a les finestres del bany. El seu valor d’aïllament és superior al de les portes corredisses, i pot triar entre diferents tipus d’obertura: portes batents o abatibles, basculants, paral·leles i de tascó.

PVC per a terrasses i sòls exteriors

El fet que el PVC sigui un material altament resistent a l’aigua i al foc, i sigui considerat com un dels millors materials d’aïllament tèrmic, ho ha convertit en una de les principals opcions per a patis i terrasses d’exterior. També pot comprar i instal·lar pèrgoles de PVC.

Preguntes freqüents sobre els prefabricats de PVC

Què és el PVC?

Les sigles PVC signifiquen clorur de polivinil i és un dels derivats del plàstic més versàtils. Avui dia, es produeixen dos tipus de PVC: el PVC rígid, que s’utilitza per a fabricar contenidors, canonades, portes i finestres, tanques, rampes, etc. L’altre tipus és el PVC tou, que s’utilitza en la indústria de la joguina, el calçat, els sòls i fins i tot els paviments.

Són millors les finestres de PVC o d’alumini?

La decisió entre el PVC i l’alumini és l’eterna pregunta que es fan tots els clients i molts experts. I la resposta és molt senzilla: depèn de la mena de casa i de les característiques que es busquin.

En termes de rendiment d’aïllament, per exemple, tots dos perfils tenen un alt rendiment d’aïllament. És important saber que el tipus de vidre utilitzat millorarà les prestacions d’aïllament de tots dos tipus de materials. Per exemple, si tenim en compte la condensació, els perfils de PVC no es condensen a diferència dels d’alumini, per la qual cosa poden ser més útils per a habitacions amb un cert grau d’humitat.

En termes d’impacte mediambiental, els dos materials estan tan ben tractats que a penes hi ha diferència entre ells. En el cas de l’alumini, el 75% del material procedeix del reciclatge i en el cas del PVC, ara es fabrica amb materials no tòxics i, en aïllar cada vegada més, es redueix el consum d’energia en llars i empreses.

Quines són les millors finestres de PVC per a instal·lar?

El PVC és un material molt resistent i durador. S’estima que, en bones condicions i amb un bon manteniment, pot durar fins a 60 anys sense problemes, la qual cosa converteix l’ús d’aquest material en una inversió a llarg termini, independentment de la mena de finestra que depengui de la seva obertura.

Per nomenar les més pràctiques, podríem recomanar les finestres corredisses de PVC i les finestres oscil·lobatents de PVC.

El PVC, un material flexible en la fusteria

  • PVC adaptable

A l’ésser un component fàcilment mal·leable, pot utilitzar-se tant en forma rígida com flexible per a gairebé qualsevol tipus de projecte. A més, pots triar entre molts acabats i colors diferents per a donar-li un toc personal.

  • PVC imitació fusta

La fusta per als perfils de finestres i portes requereix un bon manteniment i el fet que la fusta pot ser danyada per la humitat. El PVC està disponible en una gran varietat d’acabats d’imitació de fusta, per la qual cosa els amants d’aquest bell material no el trobaran a faltar.

  • Manteniment del PVC al llarg dels anys

Perquè els perfils de PVC durin el màxim possible, es recomana netejar-los almenys una vegada al mes. La goma ha de ser revisada regularment per a assegurar-se que està en perfecte estat. Si la goma està danyada, ha de ser substituïda. Netejar els perfils de PVC amb un drap humit i després assecar-los és una bona manera de mantenir-los tan brillants com el primer dia.

Avantatges de les finestres i portes de PVC en comparació amb altres tipus

Avantatges del PVC enfront de la fusta

El PVC és un excel·lent aïllant tèrmic, però a diferència de la fusta, no absorbeix la humitat. Per tant, es recomana especialment per a les zones costaneres o on hi ha molta humitat.

El PVC pràcticament no necessita manteniment i pot netejar-se amb qualsevol producte perquè és molt resistent als productes químics. La fusta, en canvi, requereix un manteniment freqüent i més car. El gruix de la fusta per a tallar i fabricar perfils per a finestres i portes té un límit per a no perdre les seves propietats. El PVC no té aquest problema.

Avantatges del PVC enfront de l’alumini

El preu de les finestres d’alumini és lleugerament superior, ja que la seva fabricació és més cara en un 15-20%. És necessari dotar a aquest material d’aïllament si es vol utilitzar en portes i finestres. És important recordar que l’alumini té una alta conductivitat elèctrica i tèrmica. Amb el temps, es ratlla i es corroeix, un problema que no té el PVC.

Els grans avantatges de les finestres i portes de PVC

Els grans avantatges del PVC són, sens dubte, la seva gran capacitat aïllant, tant tèrmica com acústica, la seva gran durabilitat (amb les cures adequades pot durar més de 60 anys en perfecte estat), la seva gran resistència a l’aire i a l’aigua, el fet que no sigui inflamable i que no requereixi pràcticament cap manteniment.