Fusters

Quant costa un fuster per hores en 2021? Guía de preus i ofertes

La fusta té una cosa especial que fa que els mobles, les portes o els sòls siguin elements únics. No obstant això, per a aconseguir aquest efecte, és necessari contractar un fuster que sàpiga treballar amb el material. Vols saber quant costa un servei de fusteria o ebenisteria per hora? En aquest article Avanti te’l detalla.

Els fusters són professionals molt versàtils capaços de realitzar tot tipus de treballs. Continua llegint si vols saber què poden fer per tu i el preu aproximat dels seus serveis.

Tarifes de fusters

TreballPreuDetalls
Fer armari a mesura de fusta2.400 €Fusta de roure, 2 x 2 x 1
Fer moble a mesura1.200 €Còmoda de roure, 1,6 x 1 x 0,5 m
Posar finestres de fusta800 €Finestra corredissa, 1,2 x 1,2 m
Instal·lar sòls de fusta930 €
Posar portes de fusta400 €200 x 80 cm
Restaurar còmoda400 €

Aquests preus són orientatius i poden variar en funció de diversos factors segons la mena de treball.

Labors d’un fuster

Pèrgoles i cobertes a mesura

Aquests elements d’exterior estan fets de molts materials diferents, però la fusta sempre té un aspecte càlid i agradable que altres materials no tenen. A més, amb la pintura i el tractament adequats, aquest tipus d’instal·lació pot suportar els elements. D’altra banda, hi ha fustes que són especialment resistents a la humitat o als canvis de temperatura.

Quant al preu, el tipus de fusta que triïs té un impacte significatiu. Les fustes tropicals més dures també són més cares. Construir un hivernacle pot costar uns 2.000 euros. Si només es tracta d’una pèrgola, pot costar uns 1.000 euros.

Portes i finestres de fusta

La fusta és un material aïllant, per la qual cosa s’utilitza molt a les portes, però també en les finestres. A més, són possibles acabats molt diferents, des d’un simple acabat lacat d’estil rústic fins a portes interiors lacades i serigrafiadas per a ambients més moderns. D’altra banda, la fusta combina bé amb altres materials com el metall o el cristall, la qual cosa permet tot tipus de dissenys.

Per la instal·lació d’una porta interior, els fusters cobren des de 100 euros, però també poden cobrar fins a 300 euros. En el cas de les finestres, el preu mitjà pot ser de fins a 200 euros per a una unitat de grandària mitjana.

Restauració de mobles antics

La restauració d’un moble antic de fusta massissa pot retornar-li el seu aspecte original o donar-li un aspecte més modern que s’adapti a un nou entorn. És una manera de donar una segona vida als mobles en bon estat. En qualsevol cas, és un treball professional, perquè no totes les fustes es tracten de la mateixa manera.

El preu del treball depèn de l’estat dels mobles i de l’acabat desitjat. En general, la restauració d’un moble petit, com una taula, costa a partir de 150 euros. En el cas d’un armari, el cost pot ser de fins a 900 euros.

Armaris de fusta a mesura

La fusta és un material molt versàtil i fàcil de treballar, amb el qual es poden crear tot tipus d’armaris i mobles que s’adaptin tant a l’espai com a la decoració. Amb la fusta, es poden fer armaris de línies senzilles o amb decoracions elaborades que poden ser tallades o amb incrustacions. I també permet jugar amb els colors o les tonalitats.

El preu depèn de la grandària i de l’acabat. Un armari de noguera de dos metres amb portes corredisses pot costar uns 750 euros. Per part seva, un armari de melamina amb mirall pot costar uns 200 euros.

Informació útil

presupuesto carpintero
El preu mitjà de la fusteria oscil·la entre les 100 euros d’un simple capçal i les més de 2.000 d’un porxo de fusta. El tipus de fusta i l’acabat tindran un impacte significatiu en el pressupost. La fusteria de fusta massissa costarà molt més. El treball d’un fuster pot costar unes 25 euros per hora.

Quant costen els treballs de fusteria?

El preu dels serveis d’un fuster pot variar en funció d’alguns factors bàsics, com la mena de treball, la dificultat d’aquest, els acabats que es desitgin o el tipus de fusta amb el qual s’hagi de treballar. Els professionals solen treballar per un preu fix, encara que poden cobrar per hores per a les reparacions petites. En aquest cas, el preu pot rondar els 25€/hora.

Quant als treballs específics, el cost aproximat d’alguns d’ells seria el següent:

 • Mobles a mesura: el preu depèn en gran manera de la grandària del moble i del seu acabat. Els mobles de bany de fusta massissa poden costar uns 300 euros, mentre que una cuina completa pot arribar a costar 3.000 euros.
 • Armaris de paret: Depèn de si es tracta només de la instal·lació de portes o també del disseny de l’interior. Així, els preus poden variar entre 300 i 1.000 euros.
 • Substitució de portes: Una porta senzilla costa des de 100 euros. Una porta blindada costa des de 300 euros.
 • Substitució de finestres: Això depèn del disseny, però de mitjana costa uns 200 euros cadascun.
 • Col·locació de sòls: La col·locació de sòls laminats pot costar entre 10 i 30 euros/m², segons la mena de sòl. Si es tracta de fusta massissa, el preu puja a 30-80 euros/m².
 • Restauració de mobles: Un moble com una còmoda costarà uns 400 euros, una taula uns 150 euros. En qualsevol cas, depèn de l’estat dels mobles.
 • Passamans i baranes: Un passamans de fusta de pi pot costar uns 180 euros/m. Una simple barana costaria uns 30 euros/m.

Consells per a la cura de la fusta

Netegi la fusta una vegada cada dues setmanes

En el cas de les portes i finestres de fusta o dels revestiments exteriors que utilitzen aquest material, mantingui-les sempre netes. Utilitzi un drap suau i lleugerament humit per a la neteja si la fusta no està molt bruta. Si la brutícia està incrustada, el millor és netejar-la amb una solució preparada amb una cullerada de vinagre per un galó d’aigua.

Protegeixi la fusta amb vernissos o olis protectors

Això és especialment necessari per a les parts que estan en contacte amb l’exterior o que es veuen afectades pel sol. Evita que es descoloreixin, esquerdin o astellin. Els ebenistes recomanen el vernís de porus obert perquè es pot aplicar sense escatar. Els olis protectors són més fàcils d’aplicar i actuen com la pintura.

Eviti les abonyegadures, les esgarrapades i el tancament forçat de portes i finestres

La manipulació adequada de la fusta és una bona manera de garantir la seva cura. És important evitar en la mesura del possible el tancament forçat, els cops i els frecs. Per a això, es recomana deixar suficient espai entre els mobles, les portes i les finestres per a evitar que es danyin els perfils.

Preguntes freqüents sobre fusteria

Quina és la diferència entre un fuster i un ebenista?

Encara que tots dos són experts en el treball de la fusta, hi ha clares diferències entre ells.

 • Per exemple, els fusters s’encarreguen de treballar amb la fusta per a una varietat de materials dins i fora de les cases. S’encarreguen de fabricar portes, finestres, revestiments, mobles, tanques, etc.
 • Els ebenistes es dediquen a un sol tipus de treball: la fabricació de mobles per a l’interior de la llar i l’empresa, tant decoratius com funcionals, generalment de fusta massissa.

Quins són els beneficis de la fusteria de fusta?

Els avantatges de la fusteria de fusta són nombroses. Una d’elles és, sens dubte, el fet que és un material natural, ecològic i renovable. També és un material impermeable que resisteix bé els canvis de temperatura i ofereix un millor aïllament tèrmic i acústic que altres materials com el PVC. Si a més la fusta es tracta amb vernissos especials, la seva durabilitat pot durar dècades.

Quins són els tipus de fusta més utilitzats en fusteria?

Hi ha molts tipus de fusta que difereixen en duresa, color i tipus de gra. En funció de les seves propietats, solen utilitzar-se per a fins específics:

 • Avet: Resisteix a la humitat. S’utilitza per a portes, finestres i revestiments.
 • Pi: És barat i fàcil de treballar, per la qual cosa és una de les fustes més utilitzades en tots els treballs de fusteria.
 • Faig: És una fusta dura i duradora que sol utilitzar-se per a portes i mobles.
 • Freixe: Durador i atractiu, s’utilitza principalment per a les portes.
 • Noguera: A causa de la seva resistència, s’utilitza per a sòls i parets, així com per a portes, armaris, etc.
 • Cedre: És molt durador i per això s’utilitza molt en aplicacions d’exterior.
 • Altres fustes utilitzades en fusteria: També són habituals el cirerer, el roure, la caoba o la teca.

Quant sol costar una fusteria nova? És possible restaurar la fusteria antiga?

La fusteria en bon estat pot durar diverses dècades. A vegades, abans de canviar la seva fusteria, pot decidir restaurar les existents.

 • Per exemple, el cost de la restauració d’un armari de fusta antic depèn de si la fusta necessita un tractament contra els insectes o de l’estat en què es trobi. Una bona feina de restauració pot costar uns 500 euros.
 • Un altre cas seria el de les finestres de fusta restaurades. La substitució dels cristalls i l’aplicació d’una doble capa de cera protectora poden reduir el cost d’instal·lació d’algunes finestres fins a un 60%.