Lampistes

Quant costa un servei de lampisteria? Guia de preus 2021

Si tens un problema de lampisteria a la teva casa, la millor opció és sempre confiar en professionals qualificats i no hi ha ningú més competent que els lampistes a domicili que treballen amb aquesta web; Avanti.
Podem dir que perquè les bones crítiques dels clients de la ciutat sobre aquests professionals els confirmen, pots comprovar-ho per tu mateix quan accedeixis als perfils dels millors lampistes.

Aquí trobarà als lampistes més experimentats i professionals.

Però, quines són les recomanacions que els nostres professionals donen sempre als seus clients? Els lampistes de Avanti diuen als seus clients que si tenen un problema de lampisteria a la seva casa, per petit que sigui, com una aixeta que degota, una cisterna que s’embussa diverses vegades, un desguàs que s’obstrueix sovint, etc., han d’actuar ràpidament i no deixar que el problema s’agreugi.

Per a això, han de cridar a un professional al més aviat possible perquè el defecte sigui més fàcil de reparar i, sens dubte, menys costós per a ells.
Aquest és un altre dels consells que li donarem, perquè com més aviat millor s’abordi el problema, més probable serà que es resolgui amb èxit.

Preus de lampistes

Tipus de feinaPreu
Instal·lar lampisteria d’obra nova2.000 €
Desembussar canonades90 €
Reparar canonades i desguassos150 €
Canviar sanitaris1.000 €
Donar d’alta l’aigua150 €
Reparar escalfador350 €
Servei d’urgència de lampisteria200 €
Servei d’urgència de lampisteria (tarifa nocturna)300 €

Aquests preus són orientatius i poden variar en funció de diversos factors segons la mena de treball.

Els tipus de treballs que pot realitzar un lampista inclouen:

Reparació d’aixetes i desguassos

Un lampista s’encarrega de la reparació professional d’aixetes i desguassos. Si les seves canonades perden aigua, independentment del material del qual estiguin fetes (plàstic, coure, PVC, acer…) o si hi ha trencaments en aquestes, els lampistes són els especialistes adequats per a arreglar aquest tipus de problemes. Reparar una fugida d’aigua entre l’aigüera i l’aixeta costa uns 70 euros.

Eliminació d’embussos en canonades i aigüeres

És habitual que les canonades s’obstrueixin i produeixin males olors o deixin de funcionar correctament a causa de l’acumulació de calç. Els lampistes són especialistes a eliminar embussos, ja sigui en desguassos, canonades, baixants o sifons. En aquests casos, solen utilitzar cambres per a detectar possibles problemes en les canonades o detectors de pous negres. Desembussar una aigüera pot costar uns 90 euros.

Reparació de lampisteria

Una altra àrea de treball de lampisteria és la instal·lació i reparació professional, tant de banys com de calderes. També utilitzen en els seus treballs diferents materials i qualitats com el marbre, l’arenisca o la pissarra, en funció de les necessitats del client i del disseny de les instal·lacions, i poden subministrar els recanvis necessaris. La reparació de la cisterna del bany costarà al voltant de 60 euros. Si calgués canviar-ho, costaria al voltant de 100 euros.

Donar d alta l’aigua

Els lampistes qualificats s’encarreguen d’expedir els certificats de lampisteria necessaris per a registrar l’aigua en un habitatge o propietat, ja sigui de nova construcció o després d’una reforma d’aquesta. En alguns casos, és necessari canviar els comptadors i les connexions elèctriques. És important que el sistema d’aigua compleixi amb les normes d’eficiència energètica. L’informe per a poder registrar el subministrament d’aigua costa uns 80 euros.

Reparació de calefaccions i calderes

La reparació de calefaccions i calderes és un dels serveis més comuns que realitzen els lampistes. El cost d’aquests treballs depèn de l’avaria o els problemes de l’aparell en qüestió. Per exemple, reparar l’encesa d’una caldera que no arrenca sol costar entre 70 i 90 euros, mentre que en el cas de la substitució d’un sensor de temperatura defectuós, el cost mitjà és d’uns 120-150 euros.

Serveis d’emergència

Els serveis d’emergència solen ser requerits quan hi ha un trencament de canonada o un embús que no es pot reparar a casa, encara que aquests serveis s’adapten a cada situació i client, la qual cosa també varia el cost, que sempre serà més elevat que un servei en horari laboral. Per exemple, en reparar una canonada trencada, el cost mitjà sol ser d’entre 150 i 200 euros, mentre que desembussar una canonada costa uns 75 euros de mitjana.

Informació útil

cuanto cuesta un fontanero

El cost d’un lampista depèn de la mena d’avaria, reparació o instal·lació. Un lampista sol cobrar entre 20 i 35 euros/hora pel treball, més el cost dels materials. El cost d’un servei d’urgència és més elevat que el del mateix servei en horari normal. De mitjana, un servei d’urgència és entre un 50% i un 100% més car que un servei normal. Això significa que si, per exemple, un lampista cobra 50 euros pel servei prestat, aquest preu augmentarà a uns 75 o 100 euros en el cas d’un servei d’urgència.

Quant costen els serveis de lampisteria?

El cost de la contractació d’un lampista depèn de la mena de treball o avaria, les hores de treball, el preu dels materials i el temps.

 • Mà d’obra: els lampistes solen cobrar entre 20 i 35 lliures per hora en horari laboral. Si es tracta d’un servei d’urgència, un cap de setmana o un dia festiu, la tarifa pot augmentar entre un 50 i un 100%. En encarregar els serveis, asseguri’s que les despeses de viatge i suport estan inclosos en el preu. No obstant això, en molts casos en els quals el servei es duu a terme a la nit, això suposarà un recàrrec d’entre 30 i 50 lliures.
 • Despeses de viatge: Si no estan inclosos en el preu, les despeses de viatge solen ser un preu fix fins a una distància de 15-25 km i un preu d’entre 0,50 euros i 2 euros per cada km addicional.
 • Preu dels materials: El preu de les canonades, conductes, vàlvules, sifons i altres materials inclosos en la reparació es cobrarà a més del cost de la mà d’obra.

En general, podem parlar dels següents preus per als treballs de lampisteria:

 • Reparació del sifó o del desguàs: 150 euros.
 • Preinstal·lació de canonades per a la connexió d’un electrodomèstic: 100 €.
 • Instal·lació completa de lampisteria: 2 000 € – 3 500 €.
 • Descalcificació de canonades i control de la pressió de l’aigua: 180 euros.
 • Instal·lació d’un descalcificador: 1.200 € – 1.900 €.
 • Substitució de la caldera per un escalfador d’aigua en un bany: 400 euros.
 • Substitució de les canonades d’un bany: 700 € – 900 €.
 • Eliminació d’embussos en una aigüera amb una màquina d’aire comprimit: 80 €.
 • El cost de la revisió d’una instal·lació de lampisteria sol oscil·lar entre 60 i 80 euros.

A més, sempre és recomanable sol·licitar un pressupost a diversos lampistes per a poder comparar tarifes i preus.

Consells per a contractar un lampista

Comprovar si l’avaria està coberta per l’assegurança

Abans de contractar un lampista, sobretot si es tracta d’un servei d’urgència, és important comprovar si es tracta d’una avaria que pot ser coberta per l’assegurança. Això cal tenir-ho en compte i informar la companyia d’assegurances abans de contractar el servei de lampisteria, perquè segons el cas, la companyia d’assegurances pot treballar només amb determinats professionals o pot ser necessari contractar el servei segons un determinat protocol establert per la pròpia companyia d’assegurances.

Comparar opinions de clients anteriors

Les ressenyes d’altres clients que han utilitzat al lampista en qüestió poden ajudar-lo a fer-se una idea de com treballa i què pot esperar dels seus serveis. També és important consultar vàries ressenyes i no sols una, ja que això pot donar una visió una mica esbiaixada d’un cas concret.

Proximitat de l’empresa

Com més a prop estigui l’empresa de lampisteria que contracti, millor, perquè així es reduiran els costos de desplaçament i, en alguns casos, aquests costos poden ser nuls. També és aconsellable preguntar per aquests costos addicionals en concertar una cita.

Pari esment als serveis d’emergència

Contractar un lampista les 24 hores del dia és més car que en horari normal. A més, poden aplicar-se tarifes especials per al servei nocturn i els viatges fora d’horari. En aquests casos, és important preguntar pel cost total quan et posis en contacte amb ells per telèfon, i expressar aquest cost diferenciant cada tarifa o cost (a més del càrrec normal del servei de reparació).

Descrigui detalladament el treball requerit

És molt important que en contactar amb un lampista (sobretot si es tracta d’un lampista urgent) sigui específic i detallat sobre el treball requerit. D’aquesta manera, podrà obtenir un pressupost precís i el més concís possible. Si el lampista descobreix altres problemes després d’arribar al lloc, el preu final també inclourà altres augments de costos.

Preguntes per als lampistes

Quant costa el servei de lampisteria 24 hores?

Tingui en compte que els serveis d’urgència són més cars que els que es realitzen en l’horari i les tarifes habituals. Per això, és important preguntar el preu abans de contractar-los per a evitar sorpreses a l’hora de pagar. De mitjana, aquests preus solen ser entre un 50% i un 100% més cars que les tarifes normals, per la qual cosa és important tenir-ho en compte abans de contractar el servei, tret que sigui realment urgent.

Quant solen cobrar els lampistes pels desplaçaments?

Això depèn, en part, de la distància del viatge. De mitjana, les despeses de viatge més comuns oscil·len entre 30 i 50 lliures. No obstant això, pot haver-hi ocasions en les quals les tarifes siguin més elevades o, si l’empresa està molt prop d’on es presta el servei, no es cobrarà el desplaçament. És aconsellable informar-se d’aquestes despeses en sol·licitar el servei.

Què és una factura d’aigua?

La factura de l’aigua és un document o certificat que garanteix que el sistema d’aigua funciona correctament. Per a obtenir-la (que pot ser necessària en sol·licitar determinats serveis), n’hi ha prou que un lampista acreditat visiti la instal·lació en qüestió, la inspeccioni i, si està en bon estat, emeti la factura de l’aigua. El seu preu pot variar d’un cas a un altre, però, de mitjana, el preu més comú d’expedició sol rondar els 130 euros.

Defectes comuns que els lampistes reparen

Fugides d’aigua en canonades o arcs d’aigüera

Quan l’aigua degota o es filtra, és important tancar l’aixeta i contactar amb un lampista, ja que la fugida, si no es repara, pot provocar inundacions o humitats. Una vegada localitzada la fugida, es pot col·locar un recipient sota la canonada o l’aigüera fins que arribi el professional per a avaluar l’avaria.

Taques d’humitat en els sostres dels banys

En alguns casos, una fugida d’aigua en les canonades de la seva casa o de les cases pròximes pot afectar els sostres, sòls i parets. La humitat pot causar problemes de salut i convertir-se en un risc per als residents, a més d’afectar l’estructura de l’edifici si el defecte persisteix. Els casos més comuns solen estar relacionats amb problemes de drenatge a la dutxa o la banyera, o amb un mal aïllament del plat de dutxa. Un lampista podrà identificar l’origen del problema i oferir una solució.

Embussos i dificultat per a drenar l’aigua de l’aigüera

És habitual que les aigüeres i els vàters de les cases o els locals comercials s’embussin. Si aquests accessoris no han estat mantinguts adequadament mitjançant l’ús regular de productes apropiats per a la cura dels lavabos, aigüeres o dutxes, és molt probable que es produeixin embussos amb el temps. Així mateix, si l’aigua conté una alta concentració de calç, aquesta pot acumular-se en les canonades i accessoris i afectar la pressió de l’aigua.

En aquests casos, és aconsellable contactar amb un lampista perquè elimini l’obstrucció de manera professional. En els casos més greus, el lampista sol utilitzar una màquina d’aigua a pressió per a desembussar la canonada.