Paletes

Treballs de paletes: Guia de preus 2021

Tots volem tenir una casa còmoda que s’adapti a les nostres necessitats. Això sol requerir l’ajuda de bons paletes. Si està pensant a contractar a un d’aquests professionals, probablement li interessarà saber quant costa un paleta per hora.

En aquest article et donarem algunes xifres aproximades i parlarem dels factors que poden afectar el preu per hora d’un paleta. És cert que la majoria dels paletes basen els seus pressupostos en una tarifa per hora. No obstant això, aquestes xifres poden variar i pot ser interessant conèixer els factors que provoquen aquestes variacions.

Continua llegint si vols saber quant costa un paleta per hora i quins factors solen influir en el preu.

Preus de paletes

Tipus de treballPreu
Construir o tirar envà de maó280 €
Alicatar bany 5 m²1.000 €
Reforma de bany 6 m²3.500 €
Reforma de cuina 10 m²6.000 €

Aquests preus són orientatius i poden variar en funció de diversos factors segons la mena de treball.

Treballs comuns d’obra de paleta

Enrajolat de parets i solat

L’estil d’un habitatge depèn, entre altres coses, dels taulells. Poden estar fets de molts materials diferents, des de les clàssiques rajoles de ceràmica fins a la pedra natural, el marbre i fins i tot el vidre. En qualsevol cas, sempre és aconsellable triar un aparell adequat al lloc on s’instal·larà: en l’exterior o a l’interior. El cost del solat i l’enrajolat ronda els 15 €/m², però en casos com el del marbre o l’arenisca, el preu pot elevar-se a 20 €/m² o més. Alicatar un bany petit, per exemple, pot costar uns 1.500 euros, incloent els materials.

Petits treballs i reparacions

Aquest àmbit pot incloure treballs tan variats com tallar envans per a la instal·lació elèctrica, instal·lar una tanca, obrir forats en les parets per a instal·lar una finestra o una porta, reparar petites esquerdes o esquerdes, substituir una banyera per una dutxa, etc. El preu depèn de la mena de treball. Per als serveis petits, és habitual cobrar per hores, una mitjana d’uns 25 euros/hora. Però hi ha uns altres, com la substitució d’una banyera per una dutxa, en els quals els professionals solen oferir preus fixos que poden rondar els 600 euros.

Construir o eliminar envans

Aquesta és una de les tasques bàsiques dels paletes. Poden ser envans interns o externs. I poden ser de diferents materials, des de maons fins a formigó, passant per plaques de guix o llambordes. El cost del treball depèn d’això. Quan retiri envans, asseguri’s que el servei inclogui la neteja i el transport de les restes a un centre de tractament. El cost sol rondar els 15-20 euros/m² per a tota mena d’envans. Si es requereix un acabat especial o si es tracta d’un sòl, el cost pot augmentar considerablement.

Xemeneies i barbacoes

Són elements que permeten aprofitar al màxim els espais interiors o exteriors. És important que les construeixin professionals, no sols perquè poden estar revestides de diferents materials, des de la pedra fins al maó, sinó també perquè les xemeneies han d’estar perfectament executades perquè el fum no s’embussi. El cost de la construcció d’una xemeneia és d’una mitjana de 1.500 euros. Una graella costa entre 500 i 700 euros.

Reformes en el bany

Una altra tasca habitual dels paletes són les reformes dels banys. El preu mitjà de refer una cuina de 7 metres quadrats pot costar entre 6.000 i 9.000 €, incloent la demolició i el desenrunament, refer l’electricitat i la lampisteria, alicatar, instal·lar la fusteria i els mobles, amb una qualitat mitjana. Els paletes s’encarreguen de refer el revestiment i les motllures de la cuina.

Renovació de la cuina

Els paletes també duen a terme reformes de banys, incloent l’enrajolat, el paviment i qualsevol renovació de banys. En general, el preu mitjà de les reformes de banys ronda els 650 euros per metre quadrat; una reforma d’un bany de 5 metres quadrats podria costar uns 3.500 euros. Substituir una banyera per un plat de dutxa, per exemple, costa uns 1.900 euros.

Informació útil

precio albañil reforma
El preu mitjà del treball d’un paleta depèn de la seva categoria i especialització. Un treballador especialitzat pot cobrar de mitjana a partir de 25 euros/hora, mentre que un treballador no especialitzat pot cobrar de mitjana uns 20 euros/hora. En qualsevol cas, el cost de l’obra pot dependre en part de la mena de treball.

Quina és la tarifa habitual d’un paleta?

El cost d’un servei d’obra de paleta varia en funció de la complexitat i la naturalesa del treball. Per a treballs puntuals o petits, poden cobrar per hores o per dies. D’aquesta manera, els paletes poden cobrar una mitjana de 20 a 30 euros per hora o 130 euros per dia per als peons i uns 100 euros per als obrers. En el cas dels grans treballs, el pressupost sol fixar-se per projecte.

Heus aquí alguns exemples de treballs específics:

 • Enrajolat: un paleta pot demanar una mitjana de 15 €/m². En el cas de les rajoles de marbre o ceràmica, el preu pot ascendir a 20-25 euros/m².
 • Sòl: es pot cobrar una mitjana d’uns 18 €/m². Si es tracta d’un estil de façana, el preu pot ascendir a 20 €/m².
 • Els envans poden costar entre 12 i 15 euros/m², segons el material.
 • Demolició de murs: cost d’uns 15 €/m², inclosa la retirada d’enderrocs.
 • Revocar les parets: amb guix, el cost és d’uns 12 €/m², amb morter, el preu puja a 14 €/m².
 • Revestiment exterior: amb morter acrílic, 6 €/m²; amb morter i àrid de marbre, 15 €/m².
 • Reparació de la façana: amb guix, en el rang de 30-40 €/m². Només la reparació d’esquerdes i fissures costa uns 15 euros/m².
 • Producció de fricció: uns 8 €/m².

En qualsevol cas, és aconsellable demanar diversos pressupostos i buscar paletes especialitzats en l’obra en qüestió.

Com contractar el millor paleta?

Una de les formes més eficaces de saber si el paleta és el professional adequat per a realitzar les reformes requerides és conèixer els seus treballs anteriors. Pot veure els projectes que ja han realitzat o demanar que li visitin les cases de clients anteriors. D’aquesta manera, podrà jutjar la qualitat del seu treball.

 • És fonamental comparar els preus per a fer-se una idea dels preus i el possible cost de la reforma. És necessari que preparin pressupostos tancats per escrit, que incloguin tots els costos de l’obra des del principi fins al final. Quan es pressuposten els mateixos conceptes, és molt més fàcil comparar-los.
 • Àrea d’experiència: en contractar un paleta, és important assegurar-se que és competent en les tècniques i mètodes necessaris per a completar el treball en qüestió. Un paleta pot tenir experiència en l’arrebossat i l’enrajolat, però no en la construcció d’una xemeneia de maó, per exemple.
 • Per tant, és més segur discutir detalladament el treball requerit, el mètode d’execució i els materials a utilitzar.
 • És molt recomanable i important que els paletes es coordinin amb arquitectes, dissenyadors d’interiors o altres professionals que treballin en la mateixa reforma. D’aquesta manera, el client no ha de preocupar-se de ser qui coordini als diferents professionals que intervenen en el treball.

A més, en molts casos, el treball d’aquests professionals depèn del treball dels paletes. Per exemple, un lampista o un electricista necessita que el paleta posi la paret o el sòl per a la instal·lació.