Parquetistes

Quant costa posar parquet en tot l’habitatge? Guia de preus en 2021

Vol canviar el sòl de la seva casa? Cada vegada són més les persones que s’animen a reformar les seves cases instal·lant sòls de fusta. Aquest material aporta confort i calidesa a la llar. No obstant això, encara que l’estètica és un avantatge, hi ha altres factors que cal tenir en compte. Per això, una pregunta habitual és: Quant costa la instal·lació de sòls de fusta?

Els sòls de fusta són un tipus de sòl clàssic i elegant. No obstant això, avui dia existeixen altres solucions i materials per al sòl que l’imiten gairebé a la perfecció, com els sòls flotants. Abans de parlar dels preus, explicarem les diferències entre aquestes dues solucions. També explicarem els diferents tipus de sòls i els seus sistemes d’instal·lació.

Preus de parquetistes

Tipus de feinaPreu
Posar sòl de parquet de roure 100 m²4.750 €
Posar tarima flotant de pi 100 m²5.500 €
Acoltellar parquet 100 m²1.200 €
Posar fusta sintètica 100 m²4.850 €
Vernissar parquet de pi 100 m²600 €

Aquests preus són orientatius i poden variar en funció de diversos factors segons la mena de treball.

Quan és necessari contractar un instal·lador de sòls de parquet?

Polir el sòl

El poliment de sòls de fusta és una tècnica que restaura la fusta mitjançant un procés que inclou l’escatat i el vernissat. Per a dur a terme aquesta restauració, els pulidors de sòls han d’utilitzar abrasius i vernissos a base d’aigua, d’assecat ràpid i no tòxics. El preu varia de 25 a 35 euros/m².

Col·locació de tires de parquet

Col·locar parquet a casa és un procés ràpid i senzill. Especialment gràcies als nous sistemes de clic utilitzats actualment per les principals marques del mercat. Amb aquests sistemes, ja no és necessari utilitzar claus o cua, ja que les planxes s’encaixen entre si sense necessitat de fixar-les al subsòl. En general, es requereix un pressupost mínim de 20 euros/m².

Revestiment de sòls de fusta

Un altre pas en la renovació de la fusta després de l’escatat és el farciment amb una mescla de serradures fines i resines especials de poliuretà. Això és per a cobrir qualsevol esquerda en la fusta i les juntes separades.

Per a emplenar el sòl s’ha d’utilitzar una espàtula d’acer inoxidable. La massilla per a juntes ha d’estendre’s en diagonal amb l’espàtula.

Col·locació del parquet

Els sòls de fusta d’enginyeria poden ser de fusta massissa o laminada i poden instal·lar-se sobre llistons o directament sobre el sòl pla. Els sòls de fusta d’enginyeria poden instal·lar-se en qualsevol sòl, a excepció de les moquetes i els sòls de vinil. Només han de compensar-se els desnivells superiors a 2 mil·límetres.

Un sòl de roure vernissat amb 3 llistons i un gruix de 16 mil·límetres pot costar uns 55 euros/m².

Instal·lació de fusta sintètica

La fusta laminada o sintètica no necessita manteniment, no s’astella i no és porosa. També és perfectament resistent a la humitat en sòls exteriors i en banys.

El preu de la instal·lació del laminatge a la seva casa pot rondar els 15-25 euros/m².

Informació útil

precio parquetista
Quant costa la instal·lació del parquet?
Si es tracta de parquet i no de laminatge sintètic, el preu mitjà del lliurament i instal·lació d’un parquet multicapa d’uns 14 mm pot ser d’uns 32-40 euros/m². Com més gruixuda sigui la taula i millor sigui la qualitat, major serà el preu que cobraran els instal·ladors de parquet.

Consells per a triar al millor instal·lador

  • És important demanar diversos pressupostos a contractistes recomanats o de bona reputació en la zona on vius. També és aconsellable que aquests pressupostos siguin detallats i que indiquin el treball a realitzar, els productes i materials que s’utilitzaran, el preu de l’obra i el temps necessari per a realitzar-la.
  • Segons els professionals, en aquesta mena de treballs és necessari que els contractistes indiquin clarament quin tipus de pintura utilitzaran, ja que no totes són iguals, no tenen el mateix preu i no requereixen la mateixa quantitat i qualitat d’hores de treball.
  • Per exemple, una pintura feta amb poliuretà a l’aigua és molt més cara que una pintura feta amb urea. El poliuretà a l’aigua requereix un escatat més fi i de major qualitat, mentre que la urea és molt més barata i requereix menys mà d’obra.
  • Els contractistes de sòls que triï han de tenir l’experiència suficient per a aconsellar-li sobre el millor sòl de fusta. Per exemple, els sòls de fusta clara van bé amb tots els colors de mobles, mentre que els de fusta fosca contrasten amb els mobles clars o freds.

En aquest cas, l’especialista en sòls ha de recomanar el sòl més adequat en funció de la grandària de l’habitació. També cal tenir en compte el tipus d’instal·lació.

Preguntes per als instal·ladors de parquet

Quina és la diferència entre el sòl de fusta dura i el sòl laminat, i quines són les diferències en el sòl laminat?

Encara que tots dos són sòls de fusta, els sòls de fusta han d’instal·lar-se sobre llistons o tablillas de fusta que anivellen el sòl, mentre que els sòls laminats s’instal·len sobre un sòl perfectament pla sense necessitat de llistons. A més, mentre que els sòls de fusta dura solen ser de fusta massissa natural, els sòls flotants poden ser de fusta de baixa qualitat o fins i tot laminats.

La diferència en els sòls laminats és el tipus de material. Els sòls laminats estan fets de materials sintètics, mentre que els sòls de fusta i els flotants poden estar fets de fusta natural o de materials sintètics.

A títol orientatiu, quant costaria una instal·lació?

El preu varia en funció de la mena de material, fusta natural o laminatge, el gruix de les taules, la seva qualitat i durabilitat, la inclusió o no de rodapeus, la quantitat de treball requerida pels instal·ladors del sòl, etc.

En general, el preu mitjà de les ponedores de sòl se situa entorn dels 650 euros sense consumibles, amb un 78% d’ofertes que oscil·len entre els 120 euros i els 1.800 euros.

Amb quina freqüència ha de renovar-se un sòl de fusta natural o sintètica? Quant duren els sòls de fusta?

La fusta natural és més duradora i pot renovar-se més sovint. Es pot polir i vernissar més sovint i té una vida més llarga. En el cas del parquet, cal escatar-lo i vernissar-lo cada 10 anys, i per als sòls flotants, la vida útil és d’uns 25 anys. La fusta sintètica pot durar uns 20 anys i no necessita ser restaurada. Si es deteriora, caldrà substituir-la per una nova.

Diversos factors determinen tant la durabilitat com el preu del material.

  • Els sòls de fusta natural es classifiquen segons la duresa de la fusta. El roure seria una fusta semidura, mentre que l’olivera i el cumarú serien les varietats més dures. Les diferències entre els 3 graus suposen una durabilitat d’uns 5 anys.
  • Per als sòls de fusta sintètica, existeixen altres nivells: AC1-AC6. En aquests casos, el nivell de classificació depèn d’una prova d’abrasió, en la qual el sòl acaba perdent la seva estètica. En aplicacions residencials, es requereix un mínim d’AC3 per a sòls flotants o parquet sintètic.