Pintors

Quant costen els serveis de pintors? Guia de preus 2021

Els clients d’avui exigeixen un treball ràpid i preus transparents. Si ets un pintor autònom o tens un negoci de pintura, saps del que estem parlant. El treball de qualitat i l’honestedat són factors clau per a crear la confiança necessària amb el client potencial al qual donarem un pressupost.

Després de parlar amb el client i parlar-li de la teva professionalitat i bon fer, el client passarà a revisar el pressupost que ha rebut. Per això és important diferenciar-se d’altres col·legues de professió. En el sector de la pintura, és habitual que els clients demanin diversos pressupostos, per la qual cosa cal destacar entre els altres pintors.

En aquest article, a Avanti li revelarem com crear un pressupost de pintura professional per a no perdre ni un sol client i portar el seu negoci de pintura al següent nivell.

Preus de pintors

Tipus de traballsPreu
Pintar saló350 €35 m²
Pintar sostre125 €10 m²
Llevar gotelé / allisar paret330 €20 m²
Pintura decorativa en paret255 €15 m²
Pintar vivenda1.200 €90 m²
Pintar façana1.600 €200 m²
Posar paper pintat vinílic1.500 €200 m²

Aquests preus són orientatius i poden variar en funció de diversos factors segons la mena de treball.

Quins són els pressupostos de pintura més populars?

Pintar una casa o habitació

La pintura és un dels treballs de renovació més importants que es realitzen en les llars i les empreses. És una manera de canviar l’aspecte de les habitacions de manera senzilla. El color predominant sol ser el blanc. El pressupost per als treballs de pintura d’una casa estàndard de qualitat mitjana pot ser d’uns 1.000 euros per cada 100 m². Cal tenir en compte les variacions de cost en funció de les possibles esquerdes, el farciment de les parets, la quantitat de treball, els sostres a pintar, la qualitat i el tipus de pintura a aplicar.

Allisar les parets

Per això, moltes cases d’obra nova de finals del segle XX i fins i tot avui dia tenen pintura de degoteig en les parets pel seu preu i facilitat d’aplicació. Eliminar la pintura barrejada és un dels treballs necessaris per a tenir les parets llises i poder pintar-les i decorar-les al teu gust. Per a la casa de 100 m² esmentada anteriorment, el pressupost per a allisar les parets és d’uns 1.500 euros. Allisar i pintar les parets d’un habitatge de 95 m² pot costar uns 2.800 euros.

Pintura de mobles i fusteria

Pintar els mobles és una tasca relativament senzilla si s’utilitza la pintura adequada, els materials apropiats i, sobretot, es dedica temps a escatar i aplicar les diferents capes. Els pintors professionals realitzen aquest tipus de treballs per a restaurar mobles vells o desgastats, evitar que es deteriorin i protegir-los dels barrinadors de la fusta. Una altra tasca habitual és la de pintar la fusteria, com a finestres, panys, barres, plaques de cocció, etc. Pintar un moble pot costar entre 50 i 100 €.

Restauració i pintura de portes

La substitució de les portes de la casa o de la botiga per una nova fusteria és una inversió important. Per això, la restauració de portes és una opció cada vegada més demandada. La imprimació, la pintura i el vernissat són treballs segurs i rendibles realitzats per pintors. D’altra banda, pintar les portes és més car, però s’obté un resultat d’alta qualitat que durarà dècades. El preu de pintar una porta de blanc pot partir de 80 €.

Llevar o penjar el paper pintat

Llevar o penjar el paper pintat és també una de les tasques d’un pintor. En aquest cas, hauràs de tenir en compte el cost dels materials, que serà el mateix que el del nou paper pintat que vulguis aplicar. Quant als costos de mà d’obra, retirar el paper pintat antic i col·locar el nou costa una mitjana d’entre 30 i 70 euros per metre quadrat.

Pintura de façanes

El preu de pintar una façana varia segons la mena de façana i el seu estat. Per exemple, en el cas de pintar una façana en bon estat, que no requereix bastimentada, el cost mitjà és d’uns 20 euros/m².

Si és necessari netejar la paret prèviament, aquest preu pot ascendir a uns 50 euros/m². I si, a més, és necessari un sistema de bastimentada per a aconseguir tota la superfície, cal tenir en compte que el seu lloguer pot suposar entre 800 i 2.000 euros més.

Informació útil

presupuesto pintores
El preu mitjà dels pintors per a pintar parets és d’uns 10-15 euros/m². Si desitja allisar les parets addicionalment abans de pintar, el preu augmenta a 15-25 €/m².

Quant cobren els pintors?

 • Mà d’obra: Els costos de la mà d’obra per als treballs de pintura es cobren per hores, per la qual cosa els projectes que porten més temps seran més cars. De mitjana, un pintor cobra entre 20 i 40 euros per hora.
 • Viatge: Els desplaçaments són un altre factor que pot augmentar el cost d’un treball de pintura. Segons el cas, el cost del viatge pot oscil·lar entre 30 i 100 euros. Com més a prop estigui l’immoble on es realitzarà el servei del lloc de treball, menors seran els costos de desplaçament, per la qual cosa és aconsellable buscar un pintor pròxim.
 • Materials: els materials són un altre element que pot afectar el preu del treball de pintura. Per exemple, pintar amb una pintura acrílica llisa costa de mitjana uns 5€/m². No obstant això, la pintura decorativa, com l’estucat o el puntejat, pot augmentar aquesta xifra a 20 – 50 € per metre quadrat pintat.

Pintar una superfície de 60 metres quadrats amb una pintura llisa i monocromàtica, el preu mitjà és d’uns 400 euros. Per a pintar la mateixa zona amb estuc, el cost mitjà és d’uns 1.200 euros. Si primer cal llevar la pintura puntejada, allisar la paret i després aplicar la pintura llisa, el preu final pot ascendir a uns 3.500 €.

Consells per a contractar un pintor professional

Aprofita al màxim el teu treball

Encara que pugui semblar que pintar no és molt més que unes quantes pinzellades, pintar una casa o un negoci és molt més que això. Els pintors professionals saben com preparar adequadament la seva casa abans de començar a treballar, i saben el que es necessita per a fer-ho bé. Han de protegir la zona de treball, inclosos els mobles, els sòls i els sòcols de l’habitació, per a evitar les taques de pintura. D’altra banda, és fonamental calcular la quantitat de pintura necessària per a no quedar-se a mig fer; si el càlcul no es fa correctament, el resultat serà pobre.

Per tant, és aconsellable contractar un professional, ja que els resultats seran més permanents que si es posa a treballar pel seu compte, sense la suficient experiència i les eines necessàries.

Obtingui diversos pressupostos de serveis de pintura

Abans de prendre la decisió de contractar un pintor, és molt recomanable que compari pressupostos de diferents professionals. El pressupost ha de tenir en compte tres coses: el preu de la pintura per peu quadrat, el tipus de pintura que s’utilitzarà en les parets i el preu del treball. Amb aquesta informació, pot fer una bona comparació entre diferents pressupostos de pintura. No sempre és millor anar pel preu més baix, sinó buscar la millor relació qualitat-preu.

Competència deslleial en el sector

Encara que sembli obvi, és molt important contractar un pintor professional. Hi ha molta competència deslleial entre els pintors i el gremi és un dels quals més s’entremet pel fet que empreses i particulars ofereixen preus molt per sota del mercat. Asseguri’s de preguntar per una assegurança de responsabilitat civil, una garantia de treball i també una acreditació com a professional amb referències.

Preguntes freqüents, respostes per un pintor professional

Quins tipus de pintura existeixen i quin ha d’utilitzar-se en cada cas?

Hi ha una gran varietat de materials en la indústria de la pintura i no tots són igualment adequats per a totes les superfícies. Algunes d’elles, segons el lloc on s’utilitzin, són les següents:

 • Pintura plàstica: està formada per resines acríliques i plàstiques i és una pintura que s’utilitza en les parets per a donar un to més clar i un acabat mat.
 • Pintura al tremp: És la pintura estàndard que es caracteritza per la seva dissolució en aigua. Sol utilitzar-se en interiors.
 • Pintura bituminosa: el seu ús se centra en les zones impermeables o en els llocs on pot produir-se corrosió a causa de la humitat. Ideal per als sostres dels banys.
 • Pintura epoxi: es deriva de la resina epoxi i s’utilitza per als sòls dels garatges, les instal·lacions esportives i, actualment, en les llars i els clubs. Es caracteritza pel fet que les superfícies a les quals s’aplica poden netejar-se fàcilment.
 • Pintura ignífuga: és la que no crema quan s’exposa a les flames. S’utilitza en indústries i negocis com a garatges o gasolineres.
 • Pintures sintètiques: s’utilitzen per al pintat exterior de fusta i metall, ja que són resistents a la corrosió.

A més, com s’ha esmentat anteriorment, existeixen moltes pintures diferents en funció de l’ús que se’ls vulgui donar: pintures setinades, pintures de PVC o pintures de poliuretà.

Vull saber quanta pintura necessito per a pintar: com calcular els metres quadrats de parets i sostres per a un pressupost de pintura?

Si multipliques la longitud per l’amplària, obtindràs la superfície total de l’habitació. Aquesta informació l’ajudarà a conèixer la grandària del sostre i, per tant, els metres quadrats si ha de pintar-lo.

Per a saber quants metres quadrats de parets cal pintar en cada habitació, multipliqui l’amplària per l’altura de cada habitació i sumi els resultats de cada habitació. Per a calcular el total de tot l’edifici, n’hi ha prou amb sumar el total de parets més els metres de sostre que vas calcular al principi.

Si les finestres i portes tenen més de 2 metres quadrats, han de restar-se de les dimensions finals. La raó d’utilitzar aquestes mesures és que si la superfície és inferior a 8 m², el cost de la protecció de les finestres i portes és major que el de l’aplicació de la pintura. Per aquesta raó, les talles més petites no solen descomptar-se del pressupost final.

Quines tarifes apliquen els pintors?

Els preus varien d’un pintor a un altre, però la mitjana general és d’uns 10 € per metre quadrat, incloent la pintura i la mà d’obra. Hi ha dos factors que fan variar el pressupost d’una pintura:

 • Cada pintor té tarifes diferents i és possible que els preus variïn en funció d’aquest primer factor.
 • El segon factor, més important, és el propi projecte. No és el mateix pintar sobre parets llises que sobre parets en les quals cal enmasillar, llevar degotejos de pintura, escatar o esponjar (aplicar una primera capa de pintura en un to més clar que el color final). Tampoc cal molestar-se a buidar un espai per a pintar-lo per complet, ja que un professional trigaria gairebé la meitat de temps a fer el treball que si estigués ple de cadires, taules i objectes.

En resum, l’estat de l’espai que es pintarà, la cura de la superfície, el tipus de pintura i el seu color, i els metres quadrats totals influeixen en el preu que els pintors poden oferir.

Quines pautes cal seguir en començar un treball de pintura?

Tant si el treball el realitza un pintor com si ho fa vostè mateix, és important recordar que caldrà retirar o protegir els mobles, els marcs de les finestres, els sòcols i els objectes de qualsevol habitació.

Solen traslladar-se d’una habitació a una altra per a facilitar el treball, o es cobreixen amb lones i plàstics. Aquest treball sol ser realitzat per pintors, però és possible fer-lo un mateix per a reduir una mica el cost.